reklama

Květinová mandala rozzářila úbočí Ještědu, stavělo ji 300 lidí

7. 5. 2018
O nevšední zážitek se tento víkend na Liberecku postaral Birell, který pod vrcholem Ještědu postavil velkou květinovou mandalu a nabídl příchozím možnost vyskládat ji květinami. Návštěvníci současně mohli ochutnat novinku z řady Birell Botanicals – Jablko se zázvorem a heřmánkem. Květinové mandaly vznikají postupným skládáním květin, podobně jako Birell Botanicals, jehož chuť vzniká postupným přidáváním surovin.
Květinová mandala rozzářila úbočí Ještědu, stavělo ji 300 lidí
mandala Ještěd
„Naše mandala má rozměry přibližně dva krát dva metry, jejím základem je mech, k němuž lidé přidávají květiny, půlená jablka a další suroviny potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals. Mandalu stavělo více než 300 lidí téměř 6 hodin. Po skončení akce jsme se rozhodli využít blízkosti liberecké zoo a potěšili jsme tak i zvířata, kterým jsme odvezli jablka a další použité jedlé dobroty,“ řekla Veronika Hořáková, manažerka značky Birell.

Velký zájem měli návštěvníci také o přírodní osvěžení Birell Botanicals. Kromě letošní novinky Jablko se zázvorem a heřmánkem byly k dispozici i varianty Bezový květ s tymiánem a citronem a Zelený čaj s jasmínem a bergamotem. „Lidé se k nám vraceli, protože chtěli ochutnat všechny příchuti. Nezbyla tak ani jediná plechovka, takže neoficiální soutěž o nejoblíbenější chuť zůstala bez vítěze,“ dodala s úsměvem Veronika Hořáková.

Vyhledávanou aktivitou se stala i možnost podrobit zrak, čich a chuť zkoušce v tzv. laboratoři smyslů, kde měli lidé za úkol rozeznat jednotlivé ingredience potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals. Mnozí z nich také využili možnosti postavit si vlastní malou mandalu. Lidé, kteří na Instagramu sdíleli fotografii s velkou mandalou, se mohli zúčastnit soutěže o ceny v podobě ochutnávaných nápojů. Podobná akce v příštích dvou týdnech čeká také na návštěvníky lipenské Stezky v korunách stromů, propasti Macocha a plzeňského pivovaru, jehož areál bude navíc zdobit mandala ze sázených květin.

Nápoje Birell Botanicals kombinují chuť ovoce s jemnou hořkostí a aromatem vybraných ingrediencí. Připravují se tradičním pivovarnickým postupem, svou nezaměnitelnou chuť však získávají díky postupnému přidávání surovin během devatenáctidenního procesu vaření a zrání. Potřebné ingredience se navíc dodávají v různých skupenstvích – od sušených, přes extrakty až po přírodní aromata.
TZ
semily
21. 8. 2018 15:05 Muzeum v Semilech má k roku 1968 výstavu a film, vydá i knihu. Věnuje se nejen srpnové okupaci, ale také tomu, co se dělo ve městě předtím a potom.
desná
21. 8. 2018 15:04 Mrtvé ze srpna 1968 si dnes připomněli také v Desné. Při havárii a následném požáru sovětské cisterny tam před 50 lety uhořely babička s vnučkou.
sklizeň
21. 8. 2018 14:05 Na většině Libereckého kraje sklizeň obilovin a řepky skončila. O tři týdny dřív než loni. Posekat zbývá 80 ha obilí, to je méně než procento ploch.
srpen
21. 8. 2018 05:45 Vzpomínkové shromáždění k 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do republiky začíná dnes v 9.00 hodin u Pomníku obětem okupace 1968 na náměstí Dr. E. Beneše.
reklama
Kalendář
po
út
st
čt
so
ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
srpen
2018
reklama
GENUS PLUS TÝDEN (www.genusplus.cz) nebo (www.tydenvlk.cz) – společný zpravodajský a publicistický server. Provozuje GENUS TV a.s., Rumunská 655/9, 460 01 Liberec, IČ: 48291927. Společnost je zapsána v OR vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, odd. B, vložka 439. Kontakt: net@genusplus.cz. U nevyžádaných příspěvků považujeme jejich zaslání za souhlas k případnému bezplatnému zveřejnění včetně dodané obrazové informace (foto, video apod.).